İlkokul İngilizce Öğretmenlerinin İnternet Destekli Dil Eğitimine Dair Görüşleri

İlkokul İngilizce Öğretmenlerinin İnternet Destekli Dil Eğitimine Dair Görüşleri


Özet Görüntüleme: 48 / PDF İndirme: 13

Yazarlar

DOI:

https://doi.org/10.5281/zenodo.12601602

Anahtar Kelimeler:

İnternet destekli dil eğitimi, ilkokullar, öğretmenlerin görüşleri, problemler

Özet

İnternet destekli dil eğitimi (İDDE), çağdaş dil öğretimi stratejileri içerisinde sıkça kullanılan bir yöntemdir. Çalışmanın amacı, Türkiye’deki ilkokullarda çalışan İngilizce öğretmenlerinin İDDE’ye yönelik görüşlerini toplamaktır. Bu çalışma, sadece öğretmenlerin İnternet bazlı kaynakların kullanımı konusundaki görüşlerini değil, aynı zamanda internet kullanımı konusundaki becerilerini ve bu konuda özgüvenli hissedip hissetmediklerini de ölçmeyi amaçlamaktadır. Bununla birlikte, bu çalışma ile öğretmenlerin ne tür internet temelli aktiviteleri geniş ölçüde kullandıkları ve internet bazlı kaynakları sınıf içerisinde kullanırken hangi nedenlerin engel teşkil ettiği araştırılmaktadır. Bu nicel araştırma Türkiye’de ilkokullarda çalışan 20 ile 56 yaş aralığındaki 70 İngilizce öğretmeninin fikirleri ile yürütülmektedir. Veriler Google Forms aracılığıyla 5 ölçekli anket ve çoktan seçmeli sorular ile toplanmaktadır. Sonuçlar öğretmenlerin İDDE’ye karşı pozitif bir tavır sergilediklerini ve bu konuda kendilerini büyük ölçüde geliştirmek istediklerini göstermiştir. Ancak bunun yanı sıra öğretmenlerin internet kullanımını ileride daha da geliştirmeleri için eğitime ihtiyaç duyup duymadıkları konusunda fikirlerinde bir tutarsızlık bulunmaktadır. Buna ilaveten, öğretmenlerin interneti kullanmakta kendilerini yeterli görmeleri ve İDDE konusunda duyarlı hissetmeleri hususunda düşünceleri değişkenlik göstermektedir. Sonuçlar İDDE’nin Türkiye'deki ilkokullarda nasıl işlediğini anlamak için belli bir noktaya kadar tartışılmıştır.

Referanslar

Agarwal, M. K. (2010). Internet-based language learning and teaching. Innovative Infotechnologies for Science, Business, and Education, 1(8), 3-7.

Brandl, K. (2002). Integrating internet-based reading materials into the foreign language into the foreign language curriculum: From teacher–to student-centered approaches. Language Learning & Technology, 6(2), 87-107.

Jacobs, G. M., & Toh-Heng, H. L. (2013). Small steps towards student-centred learning. Proceedings of the International Conference on Managing the Asian Century: ICMAC 2013, 55-64. Springer Singapore.

Kanellopoulou, C., & Giannakoulopoulos, A. (2021). Internet-assisted language teaching: The internet as a tool for personalised language exploration. Creative Education, 12(03), 625–646.

Tamara, K. (2020). The internet in the process of teaching a foreign language. European Journal of Research and Reflection in Educational Sciences, 8(3), 68-72.

Nawaila, M. B., Kanbul, S., & Alhamroni, R. (2020). Technology and English language teaching and learning: a content analysis. Journal of Learning and Teaching in Digital Age, 5(1), 16-23.

Pandit, H. P. (2011). The impact of internet on language learners in ELT (Doctoral dissertation, Department of English Education).

Verdugo, M.D. & Belmonte, A.I.A. (2007). Primary teachers’ insights on the use of the internet in their english as a foreign language lessons: a research case study. Porta Linguarum Revista Interuniversitaria De Didáctica De Las Lenguas Extranjeras, 2(3), 63-83.

Shin, H. J., & Son, J. B. (2007). EFL teachers' perceptions and perspectives on internet-assisted language teaching. CALL-EJ Online, 8(2), 1-13.

Warschauer, M., Turbee, L., & Roberts, B. (1996). Computer learning networks and student empowerment. System, 24(1), 1-14.

Yayınlanmış

2024-07-01

Nasıl Atıf Yapılır

Celal, A., & Toplu, A. B. (2024). İlkokul İngilizce Öğretmenlerinin İnternet Destekli Dil Eğitimine Dair Görüşleri: İlkokul İngilizce Öğretmenlerinin İnternet Destekli Dil Eğitimine Dair Görüşleri. Yönetim Ve Eğitim Bilimleri Dergisi, 3(2), 147–158. https://doi.org/10.5281/zenodo.12601602