Yeni Dışavurumculukta Bilinç Dışı Anlatımın Rastlantısal Yorumu
Yeni Dışavurumculukta Bilinç Dışı Anlatımın Rastlantısal Yorumu
Özet Görüntüleme: 42 / PDF İndirme: 23
Anahtar Kelimeler:
Bilinçdışı, dışavurum, sanatÖzet
Çeşitli spekülasyonlar ve kavram / dil / teknik / ve / malzemelerde gerçek ve hayali birleşim, yeni yaklaşımlar üretir. Resim ve heykele zorunlu bağımlılık, kâğıt üzerinde yeni alternatiflere yol açar, kendi izdüşümlerini formüle eden çok özel bir bilginin oluşumu olarak yükselir. Çağdaş çizim, okumaların çoğulluğu ve çeşitliliği ile tanımlanmıştır ve bu eğilim, bu araştırmanın yürütülmesini büyük ölçüde motive eden şeydir. Birbiri ardına ortaya çıkan muazzam olasılıklar, başka hipotezlere kapı açar. Yüzyıllar boyunca akademik işlevinde çok özetlenen çizim, çağdaşlığımızda yeni somutlaştırmalar düşünüldüğünde, her şeyden önce, kendi belirledikleri tüm nüanslar ve değerlerle üstlenildiğinde işlevini değiştirir. Her zaman aşılmış olan değerlerin ve her zaman tek bir seçeneğin verildiği çizimin, yeni estetik değerlere dayandığını ve böylece bakışı yatkınlaştırmanın yeni yollarını kışkırttığını bilmek ve her şeyden önce anlamaktır. Mevcut olaylar, geçen yüzyılda meydana gelen olayların doğrudan sonuçları olan yeni tutumların ürettiği diğer durumlara geri çekilmeyecektir. Bu çerçevede çalışmamızın amacı yeni dışavurumculukta bilinç dışı anlatımın rastlantısal yorumunun yapılmasıdır.
Referanslar
Craven, D. (1985). The disappropriation of abstract expressionism. Washington DC: Harvard University Press.
Doss, E. (1995). Benton, Pollock, and the politics of modernism: from regionalism to abstract expressionism. Chicago : University of Chicago Press.
Flickr. (2022). Paris Musee Dart . https://www.flickr.com/photos/dalbera/12254862185 adresinden alındı
Golub, L. (1955). A Critique of Abstract Expressionism. College Art Journal, 142-147.
Leja, M., Gottlieb, A., Newman, B., Rothko, M., Still, C., & Pollock, J. (1993). Reframing abstract expressionism: Subjectivity and painting in the 1940s. New Haven: Yale University Press.
Marter, J. M. (2007). Abstract Expressionism: The International Context. Rutgers : Rutgers University Press.
Polcari, S. (1991). Abstract expressionism and the modern experience. Cambridge: Cambridge University Press.
Strauss, A., & Corbin, J. (2008). Basics of qualitative research: Techniques and procedures for developing grounded theory. London: Sage.
Yıldırım, A., & Şimşek, H. (2013). Sosyal bilimlerde nitel araştırma yöntemleri. Ankara: Seçkin Yayınları.
İndir
Yayınlanmış
Nasıl Atıf Yapılır
Sayı
Bölüm
Lisans
Telif Hakkı (c) 2023 Yönetim ve Eğitim Bilimleri Dergisi
Bu çalışma Creative Commons Attribution 4.0 International License ile lisanslanmıştır.